istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Durmaz: MERCİMEKLİ BÜKME

10 Mart 2012 Cumartesi

MERCİMEKLİ BÜKME

1 Kg Un
2-3 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:
Yeşil Mercimek (haşlanmış)
3 orta boy soğan
tuz-karabiber



Hamur yoğrulur ve dinlendirilir.
İki pazı yapılır, hamurlar açılıp arasına
eritilmiş margarin sürülür ve 1 saat dinlendirilir.
Hamur rulo yapılır 3 parmak genişliğinde kesilir
açılıp çekilmiş haşhaş sürülür (hamur iyi işlensin
ve lezzeti artsın diye kullanılır) soğanlar ince kıyılır
sıvıyağ ile kavrulur mercimek, tuz, karabiber eklenir
Hazırlanan mercimekli harç soğutulup hamurun ortasına uzunlamasına konur
hamurun iki ucu ortada birleştirilir.
kapanan kısım altta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.
Hamurlar dikdörtgen olarak acılacak.
Isıtılmış fırında 220 derecede pişirilir.

AFİYET OLSUN

Rahnetli ninemim tarifi Afyon yöresine ait.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder