15 Mart 2012 Perşembe
ELMALI KEK ( YAĞSIZ )
4 Yumurta
4 Kahve Fincanı Şeker
4 Kahve Fincanı Un
1 Kabartmatozu (üstüne bir damla limon)
1 Vanilin
5=6 tane Elma
Tarçın
Ceviz
Yapılışı;
Elmalar küp küp doğranır.Ceviz ,Tarçın ve 2 yemek kaşığı şeker karıştırılır.
Yumurta ve şeker krema gibi çırpılır. Un ,Kabartmatozu ve Limon Vanilin
karıştırılır.
Kalıbın tabanına yuvarlak yağlı kağıt serilir.Elma karışımı kalıbın tabanına
güzelce spatula yardımı ile yayılır.Üstüne hamurda döküldükten sonra
önceden ısıtılmış fırında 40 dak. 175 derecede pişirilir.
Üzeri bol cekilmiş ceviz ile süslenir.
Not; Bu tarifi bugün çok sevgili fatoşcum yapmış muhakkak denenmesi gerektiği için
paylaşıyorum.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder