4 Mart 2012 Pazar
KİŞ ÇANAKLARI
150 gr Becel (margrarin)
1 Yumurta
1/2 paket çiğ krema
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı tuz
250 gr dan biraz fazla un
Yapılışı
bütün malzeme yoğrulur 30 dak buzdolabında dinlendirilir.
maffın kaplarına yerleştirilip içleri çatalla delinip 180 derece
fırında 15-20 dak. kızarıncaya kadar pişirilir.
dipnot;
kiş çanakları önceden pişirilip dondurulup sonradan kullanılabilir,
İç olarak ıspanak,mantar krema karışımı
kremalı ve beşamallı tavuk
Domatesli,biberli kavrulmuş minik etler vs.
iç malzeme konduktan sonra tekrar kaşar rendelenip fırınlanır.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder