H AMURU İÇ MALZEMESİ
750 ml. süt
200 gr tereyağ 200 gr siyah haşhaş
200 gr tozşeker 2 paket vaniyalıpuding
375 gr un 80 gr tozşeker
1 tutam tuz
süt,haşhaş,v.puding ve şeker güzelce karıştırılarak.
1 yumurta pişirilir.10 dak demlendirilir ve hamurun üstüne
1paket vanilin güzelce spatula yardımı ile yayılır kalan 4/1 hamur
1paket kabartma tozu minik minik ufalanır tartın üstü resimde görüldüğü gibi
olacak ısıtılmış fırında 160 derecede 45-50 dak
Yukardaki malzeme ile pürüzsüz bir hamur AFİYET OLSUN
elde edilir. 30 dak. dolapta dinlendirilir.
orta boy pasta kalıbı yağlanır.
Hamurun3/4 kalıba göre yanlarıda yüksek
olacak şekilde yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder