istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Durmaz: HAŞHAŞLI-PUDİNGLİ TART

2 Mart 2012 Cuma

HAŞHAŞLI-PUDİNGLİ TART



H AMURU                                                              İÇ MALZEMESİ
                                                                              750 ml. süt
200 gr tereyağ                                                        200 gr siyah haşhaş
200 gr tozşeker                                                      2 paket vaniyalıpuding    
375 gr un                                                               80 gr tozşeker                                              
                                                                             
1 tutam tuz                                                                  

                                                                               süt,haşhaş,v.puding ve şeker güzelce karıştırılarak.
1 yumurta                                                                pişirilir.10 dak demlendirilir ve hamurun üstüne
1paket vanilin                                                           güzelce spatula yardımı ile yayılır kalan 4/1 hamur
1paket kabartma tozu                                               minik minik ufalanır tartın üstü resimde görüldüğü gibi
                                                                                olacak ısıtılmış fırında   160 derecede  45-50 dak
Yukardaki malzeme ile pürüzsüz bir hamur                  AFİYET OLSUN
elde edilir. 30 dak. dolapta dinlendirilir.
orta boy pasta kalıbı yağlanır.
Hamurun3/4 kalıba göre yanlarıda yüksek
olacak şekilde yerleştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder