2 adet Yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
Galeta Unu
Beyazpeynir (böreklik)
Çiğ Krema
Yapılışı;
2 yufkanın arasına sulu sıvı yağ karıştırılıp, fırçayla güzelce bütün yüzeyine sürülür,
4 parmak kalınlığına şeritler kesilip üstü tekrar sulu yağ karışımı sürülüp,peyniri
konulup muska gibi sarılır 1 gece buzdolabında bekletip pişirilirse çıtır,çıtır oluyor .Kremaya batırılıp galeta ununa bulanıp 220 dereceli
önceden ısıtılmış fırında kızrırıcaya kadar pişirilir.
Dipnot;
Börekleri hazırlayıp kremasız ve galetasız dondurucuda saklıyabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder