istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Durmaz: SU BÖREĞİ- Osmanlı usulü

1 Ekim 2013 Salı

SU BÖREĞİ- Osmanlı usulü


Bugünün tarifi su böreği..


Malzemeler.
550gr un
6 yumurta
1-2 tatlı kaşıgı tuz
6 kaşik su
Harcı içın
1 demet maydonoz
400gr beyazpeynir
250gr  tereyag
Hamur yogrulur  30dakika dinlendirilir
9 eşıt parcayabölünür  1.yufkatepsiden  sarkacak şekilde acılır.
8 parca yufka tek tek acılıp tuzlu kaynamış  suda pişirilir sonra soguk suya atılır
Yufka araları tereyag ile yaglanır arasına peynir harcı konulur. Üstü yufkayla kapatılır yaglanır
150 derece fırında yavaş yavaş pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder