125 gr Tereyağ
1 yumurta
75 gr şeker
200 gr un
1/2 paket kabartma tozu
Dolgusu için malzemeler.
600 gr Labne
500 ml süt
1 paket vanilyalı pudding
1 yumurta
Yapılışı;
Unu ,kabartma tozu ile beraber eleyip havuz gibi ortasını açın
soğuk tereyağını bıçakla küçük parcalara bölün şekeri ve yumurtayı ekleyip yoğurun,yarım saat dolapta dinlendirin.
Dinlemiş hamuru kelepçeli kalptan 3 cm fazla açıp fırın kagıdı
serilmiş kalıba yerleştirin,kenarları elinizle bir duvar oluşturun.
süt ve vanilyalı puddingi karıştırın,yumurta ve labneyi pürüzsüz
karıştırıp tart hamurumuzun üstüne dökelim.
Isıtılmış 160 derecede 50-60 dakika pişirin.
Üstü için çikolata ganaj
1 paket krema
3 paket bitter çikolata (240 gr )
Kremayı bir tencereye alalım ısıtalım kaynama noktasında ocaktan
indirelim çikolataları küçük parçalar halinde içine atalım 5 dakika
iyice karıştıralım soğumş pastamızın üstüne dökelim 1 gece buzdolabında bekletip
servis tabağına alalım.
Afiyet olsun
Dipnot; Hamuru iki fırın kagıdı arasında açmanız daha kolay olur un kullanmanıza gerek
kalmaz kolaylıkla kalıba yerleştirirsiniz.
Dolgusu çok sıvı olduğu için korkmayın pişince sertleşiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder