Sosu:
1 tane Kurusoğan
1 tane Havuç
500 gr Dana kıyma
750 ml domates püresi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Beşamal Sos
4 yemek kaşığı Un
3 yemek kaşığı Tereyağ
500 ml süt
(Beşamalı biraz sulu yapmak gerekiyor)
24 tane Lazanya (ben Barilla kullandım büyük dikdörtgen borcama 4 kat döşedim siz isterseniz daha az veya
çok katlı yapabilirsiniz.
Yapılışı:
Soğan ince doğranıp Zeytinyağ da biraz çevrilir,rendelenmiş Havuç, Kıymada eklenip güzelce kavrulur.
Domates püresi ve baharatlar eklenip yavaş ateşte 1,5 - 2 saat sos pişirilir.
Borcam bir fırça yardımı ile yağlanır.6 tane Lazanya dizilir,üstüne kıymalı sos , beşamal ve Kaşar rendesi ile kaplanır 3 kat sırayla soslanır üst kısımdaki Lazanya ya Beşamalla kaplanır 180 derecede 20-25 dakika pişirilir fırından çıkmasına yakın Kaşar rendesi konulur.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder