26 Şubat 2013 Salı
PEKMEZLİ AYVA
Malzemeler:
4 tane Ayva
2 tane Elma
8 tane Kaysı kurusu
2 tane Portakal suyu (sıkılmış)
1 tane Limon suyu (taze sıkılmış)
8 tatlı kaşığı Pekmez
1 su bardağı Su
6-7 tane karanfil ve Tarçın kabuğu
Yapılışı:
Ayvaları ve Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım geniş yayvan Tenceremize önce elmaları yuvarlak
bir parmak kalınlığında kesip yerleştirelim üstüne Ayvaları dizelim Kaysılaıııda ekleyip sıvı karışımı dökelim 1 er kaşık
birer kaşık Pekmezim izi Ayvaların çukur yerlerine koyalım tarçın ve karanfil istenirse bir tüle bağlanıp konur ben
öyle yapıyorum önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Servis zamanı Ayvaların üstüne elma kaysı ve ceviz koyuyoruz.(arzuya göre Kaymakta konulabilir.
Ben sağlıklı olduğu için şekersiz yaptım gayet güzel bir tarif
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder