istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Durmaz: PEKMEZLİ AYVA

26 Şubat 2013 Salı

PEKMEZLİ AYVA







Malzemeler:

4 tane Ayva
2 tane Elma
8 tane Kaysı kurusu
2 tane Portakal suyu (sıkılmış)
1 tane Limon suyu (taze sıkılmış)
8 tatlı kaşığı Pekmez
1 su bardağı Su
6-7 tane karanfil ve Tarçın kabuğu

Yapılışı:
Ayvaları ve Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım geniş yayvan Tenceremize önce elmaları yuvarlak
bir parmak kalınlığında  kesip yerleştirelim üstüne Ayvaları dizelim  Kaysılaıııda ekleyip sıvı karışımı dökelim 1 er kaşık
birer kaşık Pekmezim izi Ayvaların çukur yerlerine koyalım tarçın ve karanfil istenirse bir tüle bağlanıp konur ben
öyle yapıyorum önce harlı ateşte 5 dakika  sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Servis zamanı Ayvaların üstüne elma kaysı ve ceviz  koyuyoruz.(arzuya göre Kaymakta konulabilir.
Ben  sağlıklı olduğu için şekersiz yaptım gayet güzel bir tarif

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder