Gold Master yarışması için hazırladığım 2.hafta menüm..
Sebzeli Mercimek Çorbası
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane büyük boy kabak
1 baş soğan
3 diş sarımsak
1 tane soyulmuş domates
1tane kappa biberi
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biberi
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu
5-6 su bardağı su
Hazırlanışı:
Mercimekler ayıklanıp yıkanır. Tenceremize mercimekle birlikte 4'e bölünmüş soğanı, sarımsağı, soyulmuş domatesi, doğranmış kabak ve biberimizi, et suyumuzu, 5-6 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip orta ateşte pişirelim. Malzemeler yumuşadıktan sonra çorbamızı el blenderi ile iyice ezelim. Daha sonra teryağı ile baharatlarımızı ilave edip bir taşım kaynatalım.
Afiyet olsun :)
Biberli Hindi Şiş:
Malzemeler:
500 gr Hindi gögüs5 adet Sivri Biber
1 adet Kırmızı Biber
10 adet tahta çubuk şiş
Baharat karışımı: 1er çay kaşığı kimyon, kırmızı toz biber, tuz, biberiye
4 yemek kaşığı Zeytinyağ
Hazırlanışı:
Hindi göğsümüzü kuşbaşı doğrayalım. Baharatlarımızla ve zeytinyağ ile marine edip
buzdolabında 1 saate yakın dinlendirelim.
Biberlerimizi küçük küçük doğrayalım ve çubuklarımıza sırasıyla kırmızı biber, yeşil biber ve
etimizi dizelim.
Fırınımızı izgara ayarına getirip önceden ısıtalım. Şişlerimizi fırın kağıdı serilmiş tepsimize dizelim hindiler kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder