
1 l süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
Yoğurt (arzuya bağlı )
Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklıyalım yarım santim kalınlığında kesip tencereye koyalım,
üstünü örtecek kadar suyla haşlayalım çok yumuşak olmasın dişe dokunur(aldente)
sütü ilave edip, kaynamaya bırakalım bu arada un ve yumurtayı ılık suyla çırpalım,
az,az karıştırarak süt çorbasına ekleyelim bir taşım kaynatıp,tuzu karabiberi tereyağı ekleyip
sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Bu çorba bizde sevilerek içilir.
Ben eşimle evlendikten sonra kayınvalidemlerde bu çorbayı tanıdım o zamanlar böyle çorbamı olur diye içmeyi red etmiştim, Bulgaristan muacirlerine özgü bir tarif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder