istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Durmaz: Patlıcanlı Lazanya

3 Kasım 2013 Pazar

Patlıcanlı Lazanya

Bugün pazar aklıma birden evdeki kalan malzemelerden lazanya yapmak geldi
doğaçlama oldu çokta güzel olmuş yanınada güzel bir yeşil salatayla afiyetle yedik.






Malzemeler
6 adet lazanya
5 adet patlıcan orta boy
150 gr rende kaşar
1 kg domates püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz.karabiber,kekik
fesleğen
1 yemek kaşığı kadar tereyağ
3 yemek kaşığı galeta unu

Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup kızartmalık kesip tuzlu suda bekletelim.
Domates püresinin içine baharatları ,zeytinyağ ve yarım çay bardağı
su ekleyip sosumuzu hazırlayalım.
Patlıcanları bir süzgeçte süzüp fırın tepsimize dizelim ben fırın kağıdı kullandım.
Dizmiş olduğumuz patlıcanların üstüne zeytinyağ sürüp fırında 220 derecede kızrtalım,
5-10 dakika sonra cevirip kızarmasını bekleyelim.
Diktörtgen bir borcama fırça yardımıyla tereyağı sürüp 3 adet lazanyayı yan yana
dizip üstüne bolca sosu , patlıcanların yarısını ve kaşarında yarısını döşeyip aynı
işlemi tekrarlıyalım,
Üstüne galeta unu serpip 180 derece fırında lazanyalar yumuşayana kadar pişirelim sıcak
servis edelim.

Afiyet olsun

Not;evde bayat ekmekleriniz varsa onları rondodan geçirip galeta unu yerine kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder