17 Eylül 2013 Salı
ŞamTatlısı
Şam tatlısı tarifim yazının devamında..
Malzemeler:
4 su bardağı İrmik
2 su bardağı Tozşeker
2 su bardağı Süt
2 çay kaşığı Karbonat
1 kase Badem( Çiğ Badem)
Şerbeti:
4 su bardağı Tozşeker
4 su bardağı Su
1 Limon
Yapılışı;
Şekeri ve suyu iyice kaynatalım indirmeye yakın Limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp soğutalım.
Yapılışı:
Cam bir kaseye İrmik,Şeker ve Karbonatı koyup malzemenin birbirine karışmasını sağlayalım.
2 bardak sütü üstüne döküp karıştıralım diktörtgen büyük borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp üstüne biraz irmik serpelim yerken güzel bir çıtır çıtır bir tat oluyor.
Spatula yardımı ile harcımızı yayalım 2-3 saat bekletip bir parmak genişliğinde uzunlamasına sonra
bir parmak enlemesine kesip üstlerine bademleri dizelim ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar
pişirelim.
soğumuş şerbetimizi üstüne döküp soğuduktan sonra çocukluğumuzda yediğimiz okul önlerinde satılan tatlıyı anımsıyalım afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder