Malzemeler;
1 kg doğranmış bal kabağı
1,5 su bardağı tozşeker
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı greyfurt suyu
Yapılışı:
Kabakları geniş bir tencereye dizin üstüne şekeri eşit şekilde serpin
suyu ve greyfurt suyunuda ekleyip kapağını kapatıp harlı ateşte pişirin
arada tencereyi sallayın kaşıkla karıştırmayın ezilir.
Köpürmeye başlayınca kapağını açın yumuşayıp suyu çekince ocaktan
indirip soğutun sonra servis tabağına ters çevirip üstünü cevizle süsleyin.
Afiyet Olsun
Bugün bunu çocuklarım yemeğe geleceklerdi 30 dakikada hazırladım balkonda
soğuttum havanın soğuk olmasıda benim için avantaj oldu şekeri lezzeti yerindeydi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder